NL | FR | LU
Peoplesphere

Kosten van slecht slapen stijgen door in 2019: een nachtmerrie voor Belgische bedrijven.

De totale kosten van slecht slapen in België bedragen ruim € 8 miljard in 2018 en lopen ook dit jaar weer op. Bedrijven individueel hebben echter geen inzicht in deze alsmaar groeiende kostenpost. “De impact van slecht slapen wordt hierdoor drastisch onderschat binnen het bedrijfsleven”, stelt slaapexpert Floris Wouterson, adviseur van ondernemers, coach van topsporters ondernemers en auteur van de bestseller ‘SuperSlapen’.

“Managers zien hun business performance dalen, maar concrete data over de interne kosten van slecht slapen ontbreekt. Leidinggevend België is op deze indicator vooralsnog stuurloos en lijkt slecht slapen te accepteren. Voor ons dé reden om een slaaptekort calculator te lanceren die uiterst nauwkeurig aangeeft wat de kosten zijn van slecht slapen binnen een organisatie of team. Vrijwel realtime weet een manager de financiële consequenties van slecht slapen binnen zijn of haar team. Uitkomsten van toonaangevende, recente onderzoeken creëren de uitgangspunten van deze gratis online slaaptool.”

Floris Wouterson is dé slaapexpert in België, honderden organisaties en managementteams hebben zich inmiddels door hem laten adviseren op het terrein van beter slapen. Met deze – voor België unieke slaaptekort calculator – biedt Wouterson nu iedere organisatie realtime online inzicht in de financiële impact van slecht slapen.

“Het idee van de rekentool ontstond tijdens een van mijn masterclasses. Een deelnemer vroeg zich af hoe een organisatie stuurinformatie kon genereren over slapen. Op dat moment moest ik het antwoord schuldig blijven, maar was het idee geboren. Naast de financiële gevolgen krijgen gebruikers van de slaaptekort calculator ook direct relevante informatie over het belang van diepe, herstellende nachtrust. Wat de lichamelijke gevolgen zijn van slecht slapen en wat een vermoeide medewerker of manager allemaal kan veroorzaken. We proberen zo volledig mogelijk te zijn, vandaar ook dat iedere gebruiker de uitkomsten per mail ontvangt. Met deze set aan stuurinformatie wordt slapen een vast agendapunt binnen management- en teamoverleg, dat is onze missie voor deze slaaptekort calculator.” Vorig jaar berekende Floris Wouterson dat de financiële impact van slecht slapen in België ruim € 8 miljard bedroeg. Voor 2019 verwacht Wouterson een significante toename van deze overheadkosten.

De alsmaar toenemende stress op het werk, de drukte op de Belgische wegen, ongezond eten en het ontbreken aan inzicht over slapen, voert Wouterson op als de belangrijkste redenen van deze kostenstijging.

Link naar de slaaptekort calculator: https://floriswouterson.com/slaaptekortcalculator/

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.