NL | FR | LU
Peoplesphere

Nakende Brexit schrikt Belgen niet af om job in de UK te zoeken.

Er wordt vanuit België in licht afnemende mate naar jobs in het buitenland gezocht. Tegelijkertijd vallen Belgische vacatures wel steeds meer in de smaak van werkzoekenden uit Frankrijk. Dat blijkt uit cijfers van Indeed, de wereldwijd vacaturesite. Opvallend is dat, desondanks de nakende Brexit, er vanuit België wel in toenemende mate gezocht wordt naar jobs in het Verenigd Koninkrijk.

In 2018 was 10,1% van de zoekopdrachten vanuit België nog naar het buitenland, in 2019 is dit afgenomen naar 9,4%. Bijna negen procent van alle zoekopdrachten naar banen over de grens gaat naar het Verenigd Koninkrijk. Het aantal zoekopdrachten vanuit België naar Engelse banen is hiermee afgelopen jaar met ruim 7 procent gestegen. “Hoewel de UK niet op nummer één staat, blijft het toch wel opvallend dat de Belg zich niet laat afschrikken door de aankomende Brexit om een job in de UK te gaan zoeken”, zegt Arjan Vissers, Senior Manager Strategy & Operations bij Indeed Benelux, uit. Het gaat hier voornamelijk over jobs als leerkracht talen, vertaler/tolk en posities als (assistent)onderzoeker bij de welbekende Engelse universiteiten.

Wanneer we het omdraaien zien we dat maar liefst 38 procent van alle zoekopdrachten vanuit het buitenland naar België vanuit Frankrijk komen. Het land neemt hiermee de eerste plek in op de ranglijst. Het aandeel zoekopdrachten naar Belgische banen vanuit Frankrijk is het afgelopen jaar met 4,6 procentpunten gestegen. “We zien dat nog altijd heel wat werkzoekenden met de Franse nationaliteit aan de slag gaan in Belgische bedrijven, voornamelijk in het zuiden van West-Vlaanderen. Dit is geen nieuw fenomeen, maar de krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor de stijging“, zegt Vissers.

Bron: Indeed

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.