NL | FR | LU
Peoplesphere

Open Vld wil ook tweede aanwervingen vrijstellen van werkgeversbijdragen.

De maatregel van de ‘nulbijdrage’ of eerste aanwerving zonder werkgeversbijdragen is een succesverhaal. 38.500 ondernemingen namen zo een eerste werknemer in dienst tussen 1 januari 2016 en eind september 2018. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van minister Maggie De Block (Open Vld). De minister wil deze maatregel uitbreiden naar een tweede aanwerving.

Een onderneming die voor het eerst een job creëert, hoeft voor die job nooit werkgeversbijdragen te betalen. “Ik ken heel wat zelfstandigen die werk te veel hebben. De zelfstandigen kunnen na een eerste aanwerving rekenen op een medewerker waardoor ze een beetje meer tijd krijgen voor zichzelf,” reageert minister De Block tevreden.

De huidige vrijstelling van werkgeversbijdragen is in voege sinds 1 januari 2016 en loopt in principe tot 31 december 2020. Dit maakt deel uit van het pakket maatregelen van de tax shift. De regering doet dit om werkgelegenheid te creëren.

Deze maatregel is een initiatief van Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid en Denis Ducarme, minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s. Het gaat vooral om bijkomende jobs in sectoren als horeca, bouw en handel. Van deze 38.500 nieuwe jobs situeren er zich 20.355 in Vlaanderen, 11.878 in het Waals Gewest en 6.267 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Op deze manier zijn er tienduizenden nieuwe jobs gecreëerd. “Dat betekent ook dat mensen meer koopkracht krijgen en onze economie meer slagkracht heeft. Het is ook goed nieuws voor de sociale zekerheid want hoe meer mensen met een job, hoe meer werknemers bijdragen aan sociale zekerheid,” verduidelijkt De Block.

Minister De Block wil nu ook de aanwerving van een tweede werknemer voor starters vrijstellen van werkgeversbijdragen. Open Vld en MR willen zo bedrijven meer kansen geven om te groeien en zorgen voor extra werkgelegenheid.

Minister van Zelfstandigen en KMO’s Denis Ducarme: “Terwijl de maatregel “nulbijdrage” heeft toegelaten om 38.500 jobs te creëren op minder dan 3 jaar, heeft hij ook 38.500 zelfstandigen in staat gesteld om de eerste stap te zetten qua aanwerving. En een eerste werknemer in dienst nemen, betekent voor een zelfstandige zichzelf de kans geven om zijn dagelijkse levenskwaliteit te verbeteren. Hij biedt zich hiermee ook de gelegenheid om zijn omzet te ontwikkelen! Deze resultaten sterken mij in mijn wil om deze maatregel uit te breiden naar de volgende aanwervingen in de komende jaren!”

Bron: Kabinet van Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, en van Asiel en Migratie, Maggie De Block

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.