NL | FR | LU
Peoplesphere

Ready for Work Award : ManpowerGroup wil leergierigheid en motivatie om nieuwe skills te verwerven belonen.

Vandaag start de Europese finale van de Mini-ondernemingen in Rijsel. Het mini-ondernemingenprogramma van de Junior Achievement-organisatie viert haar honderdjarig bestaan: een tijdperk waar er meer dan 100 miljoen jongeren klaar werden gestoomd voor de arbeidsmarkt. Als partner van JA presenteert ManpowerGroup de derde editie van de ‘Ready For Work-Award’ en beloont leergierigheid en motivatie om nieuwe skills te verwerven (#learnability).

 

Meer dan 200 jongeren tussen 15 en 18 jaar uit 39 landen zullen strijden om de titel van Europese Mini-onderneming van het Jaar te behalen. Met de mini-onderneming ‘Pleduco’ verdedigen mini-ondernemers van de Sint-Lutgardisschool in Merksem de kleuren van Vlaanderen. Met hun educatief kaartspel waarmee je op een leuke manier Nederlands kan leren, overtuigden ze meteen de Belgische jury. Ze komen nu samen voor een Europese jury tijdens een finale die tevens ook in het teken staat van het honderdjarig bestaan van JA Europe.

Een eeuw Junior Achievement

De organisatie Junior Achievement viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. JA werd in 1918 opgericht door de president van AT&T en andere leiders, en is een van de belangrijkste NGO’s op het gebied van onderwijs geworden. Dankzij haar programma’s werden er bruggen gecreëerd tussen de schoolbanken en de arbeidsmarkt, waardoor meer dan 100 miljoen jonge mensen hun competenties konden ontwikkelen en hun persoonlijkheid konden verrijken. Op Europees niveau viert de wedstrijd haar 30-jarig jubileum. Meer dan 340.000 jonge Europeanen (8.400 scholen) hebben deelgenomen dit jaar aan nationale competities waaronder enkele duizenden in België via de organisaties Vlajo vzw et Les Jeunes Entreprises. In totaal creëerden ze meer dan 28.000 mini-ondernemingen. Deze wedstrijden zijn een troef waarmee jongeren makkelijker klaargestoomd worden voor de arbeidsmarket, terwijl de werkloosheid meer dan 3 miljoen jongeren in Europa raakt.

ManpowerGroup is een strategische partner van Junior Achievement op mondiaal, Europees en nationaal niveau. De HR-specialist helpt de organisatie anticiperen op trends in de arbeidswereld en op de behoefte aan skills. Het engagement is ook heel concreet. Overal ter wereld ontmoeten vrijwilligers van ManpowerGroup studenten met hun expertise in workshops, coaching-sessies en juryleden. De jury zal de ‘Ready For Work-Award’ uitreiken aan het team dat de grootste motivatie vertoont om nieuwe vaardigheden zoals samenwerking, leadership en learnability aan te leren en te verwerven.

“We zijn erg blij om hier in Lille te zijn om 100 jaar JA te vieren en ons engagement te bevestigen om jonge mensen te ondersteunen bij hun voorbereiding op toekomstige carrières”, aldus Jonas Prising, Voorzitter en CEO van ManpowerGroup. “Omdat digitalisering en automatisering in de lift zitten, zijn unieke menselijke skills zoals leiderschap, creativiteit en relatieopbouw belangrijker dan ooit. Dit zijn precies de vaardigheden die JA ontwikkelt via haar programma’s voor ondernemerschapsonderwijs en Mini-onderneming van het jaar. Onze medewerkers in heel Europa besteden honderden uren aan coaching en ondersteuning van duizenden jonge mensen via deze wedstrijd. We zijn erg blij dat we de teams erkennen die deze waardevolle soft skills het best demonstreren tijdens dit honderdjarige evenement.”

Bron: ManpowerGroup

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.