NL | FR | LU
Peoplesphere

Schrijnend tekort aan medewerkers in de logistieke en transportsector.

Het aantal vacatures in de logistieke en transportsector is het afgelopen jaar sterk gestegen. Uit eigen cijfers van Indeed blijkt dat het aantal vacatures tussen 2016 en 2017 met dertig procent is gestegen. Het is vooral de interesse vanuit de beroepsgroep die afneemt. De vacatures werden het afgelopen jaar veertien procent minder vaak bekeken dan het jaar ervoor. Daardoor blijven veel functies voor langere tijd openstaan.

De vraag naar logistiek personeel groeit. Zo neemt door de groei de economie, en bijgevolg ook in de e-commerce, de vraag naar pakjesbezorgers toe. Vooral naar aanloop van de eindejaarsfeesten, hebben Sinterklaas en de Kerstman dringend nood aan medewerkers. Ze zijn goed voor maar liefst honderden vacatures. Deze medewerkers worden vaak tijdelijk ingezet, maar kunnen ook tot vaste jobs leiden. Volgens de data van Indeed hebben bedrijven en organisaties het vooral moeilijk om hun vraag naar ervaren supply chain managers in te vullen. Van die posities blijven op Indeed 82,1 procent langer dan zestig dagen openstaan.

“Veel internationale spelers bevinden zich in België, waardoor internationale handel en bijgevolg ook transport en logistiek hier belangrijke thema’s zijn. Nu de economie aantrekt, bloeit de logistieke sector op en neemt de vraag naar personeel hard toe. Voeg daar de versnelde digitalisering aan toe, en je hebt meteen een verklaring voor de reden waarom er zo’n grote vraag is naar hoger opgeleide profielen”.

Het tekort aan medewerkers beperkt zich niet enkel en alleen tot supply chain management. Ook veel vacatures voor leverancierschauffeurs blijven oningevuld (82,6 procent blijft langer dan zestig dagen openstaan), gevolgd door vacatures voor shipping agent (53,2 procent), supply chain analyst (50,9 procent) en dispatcher (50,4 procent).

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.