NL | FR | LU
Peoplesphere

Steeds minder werkzoekenden in Vlaanderen!

Vlaanderen telt eind april 218.725 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 9.030 of 4% werkzoekenden minder dan vorig jaar. De dalende trend diept zich uit. De WZUA’s, dat zijn werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering, krimpen met 7,5%. De beperking in de tijd van de inschakelingsuitkering drukt het aantal WZUA’s terwijl er een opdrijvend effect uitgaat uit van de langere beschikbaarheid van werkzoekende 55-plussers.

De jongeren in beroepsschakelingstijd (BIT) stijgen met 3%, vooral doordat schoolverlaters, jonger dan 21 jaar en zonder rechtopenende studie (diploma, getuigschrift of attest) pas een inschakelingsuitkering kunnen bekomen vanaf hun 21ste verjaardag. Ze blijven dus langer geregistreerd als BIT-jongere.

De restgroep ‘Andere’ (+13,9%) omvat de werkzoekende leefloners en deeltijds lerenden zonder baan. Bij deze laatste is er een toename: de jongeren die een éénjarige alternerende opleiding volgen na een initiële opleiding in het buitengewoon secundair onderwijs opleidingsvorm 3, verschijnen sinds kort in de groep ‘Andere’.

In Limburg daalt de werkloosheid met 8,8%. De ex-werknemers van Ford verschenen vanaf januari 2015 in de werkzoekendencijfers. Veel ex-werknemers zijn ondertussen terug aan de slag of moeten zich niet langer meer inschrijven als werkzoekende. Dat verklaart de daling.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.