NL | FR | LU
Peoplesphere

VDAB wil de kwaliteit en kwantiteit van sollicitatiefeedback door werkgevers verhogen.

VDAB nodigt organisaties, start-ups en particulieren uit om met hun frisse ideeën mee te werken aan een verhoging van de kwaliteit en de kwantiteit van sollicitatiefeedback. VDAB voorziet tot 30.000 euro voor een proof of concept van een klantvriendelijke oplossing.

Het is de missie van VDAB om zoveel mogelijk mensen te helpen in hun zoektocht naar een job en zoveel mogelijk vacatures te helpen invullen. Een succesvol sollicitatiegesprek staat of valt met een degelijke voorbereiding en selectie van geschikte kandidaten. Feedback op dit sollicitatiegesprek is essentieel, want het laat de werkzoekende toe om te leren uit de ervaring en het biedt de kans om attitudes en competenties verder te verfijnen. Vandaag bestaan er verschillende mogelijkheden tot het geven van feedback, maar deze worden onvoldoende gebruikt. Daarom wil VDAB met deze oproep het geven van sollicitatiefeedback door werkgevers maximaal stimuleren.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “We hebben met de werkgeversorganisaties in het Pact tegen de krapte op de arbeidsmarkt afgesproken dat ze hun leden meer gingen aansporen om sollicitatiefeedback te geven. Die helpt ons namelijk om de werkzoekenden beter te begeleiden, maar zorgt er ook voor dat we betere kandidaten naar de bedrijven kunnen sturen. Het is belangrijk dat die feedback snel en zonder al te veel administratie gegeven kan worden. Vandaar de oproep om frisse ideeën in te sturen.”

Met deze call for ideas wil VDAB organisaties, start-ups en particulieren uitnodigen om met hun frisse ideeën mee te werken aan een verhoging van de kwaliteit en de kwantiteit van de sollicitatiefeedback. VDAB ondersteunt drie ideeën om op korte termijn tot een proof of concept te komen van een klantvriendelijke oplossing. Voor de uitwerking van maximaal 3 proof of concepts wordt tot 30.000 euro voorzien per geselecteerde aanbieder. De uitwerking van het concept wordt begeleid binnen VDAB’s Work out Room, een recent opgestarte broedplek voor arbeidsmarktinnovatie waar verschillende spelers elkaar ontmoeten, inspireren en uitdagen.

Gedelegeerd bestuurder VDAB Fons Leroy: “Om een frisse blik te behouden op wat leeft in de maatschappij moet VDAB tussen zijn stakeholders staan, want het is in samenspel met de stakeholders dat innovatie ontstaat. Het is enkel door actief in verbinding te staan met de buitenwereld dat we onze doelstellingen kunnen halen.”

Praktisch

3 oktober: infosessie voor de geïnteresseerden met toelichting oproep
15 oktober: indienen ideeën via workoutroom@vdab.be
18 oktober: pitch ideeën voor jury
23 oktober: alle kandidaten krijgen feedback over de gepitchte ideeën
31 oktober: indienen definitief voorstel

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.