NL | FR | LU
Peoplesphere

Vlaamse werkloosheid daalt opnieuw met 4,7%.

De Vlaamse werkloosheid daalt nu 3 jaar en 11 maanden. Sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid maand na maand. Eind juni waren er 175.068 werkzoekenden ingeschreven bij de VDAB, 4,7% minder dan een jaar eerder. Opnieuw is dat een daling in alle leeftijdsgroepen, voor alle opleidingsniveaus, zowel bij korte als langdurige werkloosheid, bij personen met een arbeidshandicap en bij allochtonen.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “De Vlaamse werkloosheid daalt nu al 3 jaar en 11 maanden aan een stuk. Dat is geen toeval, maar het resultaat van een volgehouden beleid waarbij we inzetten op maatwerk, competenties en werkervaring. De krapte op onze arbeidsmarkt is groot. We hebben echt elk talent nodig.”

Bij de 50-plussers daalt de werkloosheid met 1,5%. De tragere daling bij deze groep volgt uit de langere beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt, waardoor er bij de 60-plussers een stijging is van 27,6%. Het aantal werkzoekenden tussen 50 en 60 jaar daalt daarentegen veel sterker dan het Vlaams gemiddelde. In de groep 50- tot 55-jarigen daalt de werkloosheid met 9,1%. Bij 55- tot 60-jarigen is dat zelfs een daling van 14,9%.

Ook voor elke werkloosheidsduur dalen de cijfers. De kortdurende werkloosheid (minder dan 1 jaar, 50,1% van het totaal werkzoekenden) daalt met 2,7%. De werkloosheid tussen 1 en 2 jaar (16,5% van het totaal) daalt met 10,4%. De langdurige werkloosheid (meer dan 2 jaar, 33,5% van de werkzoekenden) daalt met 4,7%.

Bron: Kabinet van Vlaams Minister P. Muyters

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.