NL | FR | LU
Peoplesphere

113 organisaties ondertekenen charter om werk en mobiliteit anders te organiseren na COVID-19.

Begin september lanceerden De Lijn, Antwerp Management School en Jobat een oproep aan organisaties om het charter Baanbrekende Werkgever te ondertekenen. Samen willen de initiatiefnemers de uitdagingen rond werkmobiliteit en hybride werken in Vlaanderen onder de aandacht brengen en aanpakken.

Het charter werd getekend door 113 organisaties. Heel wat kleine digitale bedrijven ondertekenden het charter, maar evenzeer grote Belgische werkgevers zoals Colruyt, Telenet, BASF en Janssen Pharmaceutica. Ook bij de grote steden is het charter populair. Zo ondertekenen zowel de stadsbesturen van Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven als Mechelen het charter. Hier vinden jullie de volledige lijst met 113 organisaties: https://www.baanbrekendewerkgever.be/organisaties

Het charter Baanbrekende Werkgever bestaat uit drie pijlers:

1. Minder onderweg – De beste manier om files en alle bijhorende stress en inefficiënties te minimaliseren is de verplaatsing vermijden.

2. Slimmer en groener onderweg – De Baanbrekende Werkgever stimuleert actief milieuvriendelijke vervoersmodi zoals de (e-)fiets, de step, het openbaar vervoer of een combinatie van deze. Als hij toch voor de wagen kiest, moedigt hij de keuze voor de meest milieuvriendelijke wagens aan: hybride, elektrische en deelwagens.

3. Mensgericht hybride werken – De Baanbrekende Werkgever streeft naar een mensgericht beleid. Daarin pakt hij de menselijke uitdagingen aan die gepaard gaan met hybride werken (= de combinatie van thuiswerken, werken op kantoor of telewerken op een derde locatie).

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.