NL | FR | LU
Peoplesphere

41% van de Europese bedienden is ontevreden over de technologische voorzieningen op hun werkplek.

Barco onthulde vandaag de resultaten van een recente studie. Deze identificeerde enkele potentiële tekortkomingen in de voorziening van werkplektechnologie. Uit onderzoek blijkt dat er een duidelijk verschil is tussen wat Europese werknemers denken nodig te hebben om goed te kunnen werken in de hybride werkomgeving en wat zij effectief krijgen van hun werkgevers.

Als er wordt gekeken naar de belangrijkste technologische prioriteiten, vinden werknemers videoconferentie-apparatuur de belangrijke investeringsvoorkeur, waarbij 47% van de Europese respondenten het bovenaan hun verlanglijstje voor hybride werken plaatsten. Bovendien was 72% van de respondenten het ermee eens dat alle vergaderruimten moeten worden uitgerust met videoconferentie-technologie om de hybride manier van werken beter te stimuleren en mogelijk te maken.

De volledige resultaten van de bevindingen omvatten:

  • 72% van de Europese bedienden vindt dat alle vergaderruimtes moeten worden uitgerust met videoconferentie-technologie
  • 41% van de Europese bedienden klaagt dat hun bedrijf geen prioriteit geeft aan de investeringen die nodig zijn voor beter hybride werken
  • 47% van de Europese bedienden wil dat hun werkgever investeert in apparatuur voor videoconferenties, bv. camera’s en luidsprekers
  • 40% wil draadloze technologie voor vergaderruimtes
  • 32% wil aanraakschermen
  • 29% wil technologie die hen in staat stelt hun laptop te gebruiken als commandocentrum voor vergaderingen.

Het onderzoek van Barco werd uitgevoerd i.v.m. de aanhoudende onzekerheid over de toekomst van de werkplek. Nu meer bedrijven overschakelen op een hybride werkmodel en nieuwe COVID-varianten de geplande terugkeer naar kantoor dreigen te vertragen, zijn flexibiliteit, creativiteit en wendbaarheid de belangrijkste vaardigheden die bedrijven nodig zullen hebben om werknemers te ondersteunen.

Lieven Bertier, Segment Marketing Director for Meeting Experience bij Barco, zegt: “Werknemers zijn heel duidelijk geweest over hun verwachtingen, en de tijd zal uitwijzen of bedrijven de balans zullen opmaken en zullen luisteren. Europese werknemers willen duidelijk dat hun kantoorruimte een bepaald niveau van hybride werken mogelijk maakt, aangezien bijna de helft van de Europese respondenten AV-apparatuur als hun topprioriteit voor het toekomstige kantoor beschouwt. De evolutie van de hybride werkplek verhoogt ook de verwachtingen, waarbij werknemers die terugkeren naar kantoor ongetwijfeld op zoek zijn naar dezelfde probleemloze, gemakkelijke en collaboratieve ervaring die ze op afstand hebben ontdekt. Als bedrijven er niet in slagen om aan deze verwachtingen te voldoen, hebben werknemers het volste recht om zich af te vragen waarom ze weer naar kantoor zouden terugkeren. Aangezien 41% van de Europese werknemers van mening is dat hun werkgevers hun gevraagde investeringen niet als een prioriteit zien, wordt het tijd dat bedrijven naar hen luisteren en de veranderingen doorvoeren zodat iedereen productief en betrokken blijft.”.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.