NL | FR | LU
Peoplesphere

‘School for Female Leadership’ ontwikkelt vrouwelijk toptalent voor de digitale toekomst.

Huawei’s ‘European Leadership Academy (ELA)’ organiseerde de vijfde editie van de ‘School for Female Leadership in the Digital Age’. Het evenement vond eind juli plaats in Warschau en bood een platform voor de ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap in de digitale wereld. Het intensieve programma duurde een week en richtte zich op het vergroten van kansen voor vrouwen en minderheden door middel van verbondenheid en samenwerking.

Sinds de oprichting in 2021 heeft de Academy al meer dan 12.000 aanmeldingen ontvangen en blijft ze zich inzetten om het potentieel van vrouwen te benutten om zo een betere digitale toekomst vorm te geven. De editie in Warschau bood een unieke leerervaring aan 29 jonge vrouwelijke leiders, die werden begeleid door meer dan 70 prominente experts, docenten en alumni van eerdere ELA-edities. Gedurende de week reflecteerden de deelnemers op het belang van een ‘internet voor iedereen’ en verkenden ze de impact van technologie op ons leven en werk, het toekomstige potentieel ervan, en de cruciale rol van wereldwijde samenwerking.

Victoria Vandenberghe, studente aan de KU Leuven, deelt haar ervaringen: “Jonge vrouwen in leidinggevende functies staan vaak voor uitdagingen zoals gendervooroordelen, een gebrek aan rolmodellen, druk op de werk-privébalans en vertrouwensproblemen. De Summer School bood hierop een krachtig antwoord door toegang te bieden tot inspirerende vrouwelijke rolmodellen, een ondersteunend netwerk te creëren. Daarnaast waren er tal van workshops die deelnemers empoweren om vooroordelen aan te vechten, voor verandering te bepleiten en zo samen bouwen we aan een toekomst waarin vrouwelijk leiderschap floreert.”

De Summer School biedt getalenteerde vrouwelijke digitale professionals om te ontdekken dat leiderschap verder reikt dan technische expertise. Tijdens het programma verkennen de deelnemers de kernprincipes van effectief leiderschap en leren ze technologische vooruitgang te benutten om positieve veranderingen teweeg te brengen in de samenleving.

De European Leadership Academy (ELA), een initiatief van Huawei, is dit jaar genomineerd voor de Digital Skills Awards van de Europese Commissie. Tony Yong JIN, Executive Vice-President van Huawei European Region, benadrukte: “Talentontwikkeling is een verantwoordelijkheid die gedeeld wordt door elk land, bedrijf en academische instelling. De programma’s van Huawei bieden toekomstige leiders een uitzonderlijke kans om inzicht te krijgen in geavanceerde technologieën. We zijn verheugd dat hun positieve impact wordt erkend door zoveel Europese pioniers.”

De sessies omvatten een breed scala aan activiteiten, zoals paneldiscussies, lezingen, diepgaande workshops en teambuildingactiviteiten. Deze waren zorgvuldig ontworpen om jonge geesten te inspireren en hen aan te moedigen hun stem te laten horen in een veilige en ondersteunende omgeving.

Tijdens de slotceremonie van de editie van 2024 sprak Berta Herrero, directeur van de European Leadership Academy en hoofd Diversity, Equity and Inclusion bij Huawei Europe, de deelnemers toe. Ze wenste hen veel succes met de volgende stappen in hun carrière: “Over 10 of 15 jaar zullen jullie allemaal een cruciale impact hebben op de samenleving – of dat nu als minister-president, CEO, innovator of leider van een lokale gemeenschap is. Jullie zullen oplossingen creëren en implementeren waardoor technologie voor iedereen werkt. Vergeet tijdens jullie reis niet dat het krachtigste instrument dat jullie zullen hebben, elkaar is: vrouwen die vrouwen steunen en dit netwerk gebruiken om de maatschappij van de toekomst op te bouwen.”

Deze editie van de European Leadership Academy markeert een belangrijke mijlpaal in het versterken van vrouwelijk leiderschap in de digitale wereld. Door het stimuleren van vrouwelijk talent en het creëren van mogelijkheden voor toekomstige leiders, streeft Huawei ernaar een positieve impact te hebben op de digitale transformatie en de maatschappij als geheel.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.