NL | FR | LU
Peoplesphere

Belgische jobmarkt bijna terug op niveau van voor corona.

Uit een analyse van Indeed blijkt dat de Belgische jobmarkt bijna opnieuw op het niveau van voor de coronacrisis zit. Op dit moment zijn er zes procent minder vacatures. “Het herstel van de arbeidsmarkt lijkt in België helemaal hand in hand te gaan met de coronamaatregelen: sinds de overheid die langzaam maar zeker begon af te bouwen, stijgt het aantal vacatures.”

Net voor de zomervakantie telde Indeed nog 14% minder vacatures in vergelijking met de periode net voor de uitbraak van de pandemie. Begin dit jaar was dat zelfs nog een kwart minder. Tijdens de zomermaanden is zette de heropleving zich verder, waardoor we eind augustus nog maar 6% minder vacatures telden.

Een jaar geleden lag de Belgische arbeidsmarkt helemaal op zijn gat. Toen bereikte het aantal vacatures een dieptepunt met net geen 40% minder jobaanbiedingen.

“Sinds de overheid de bevolking opnieuw meer perspectief heeft gegeven, hebben ook de werkgevers dit positieve signaal opgepikt. De economie pikte weer op en bedrijven begonnen steeds vaker weer mensen aan te werven,” zegt Arjan Vissers, verantwoordelijk voor de strategie van Indeed.

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.