NL | FR | LU
Peoplesphere

Digitalisering van de arbeidsmarkt: Gighouse wil voor een perfecte match tussen freelancers en ondernemingen zorgen.

De groep House of HR lanceert het nieuwe digitale platform GIGHOUSE. Dit maakt het mogelijk om talentvolle freelancers te koppelen aan bedrijven die op zoek zijn naar tijdelijke en specifieke talenten. Vlaanderen telt immers 127 277 freelancers, wat een stijging is van 22,7% tegenover 2015.

GIGHOUSE speelt daarbij in op de verdere digitalisering van de arbeidsmarkt, de noden van de freelancersmarkt en de behoeften van Belgische ondernemingen die vaak nijpende tekorten aan personeel moeten oplossen.

Een belangrijk kanaal om nieuwe opdrachten te vinden bij freelancers is via digitale platformen (40%). “Technologie en de krappe arbeidsmarkt zorgen voor innovatieve, digitale oplossingen waar bedrijven ook steeds meer nood aan hebben vanuit de war for talent die nu heerst.”, zegt Melanie Deblanc, Business Development Manager bij GIGHOUSE. House of HR speelt daarop in en lanceert het digitaal matchingplatform. Slimme systemen zorgen voor een perfecte match tussen freelancers en ondernemingen. GIGHOUSE screent daarbij niet alleen de kwaliteit, cv en referenties van de freelancers, ook de bedrijfscultuur van de ondernemingen en de waarden van de freelancers spelen mee. GIGHOUSE zet bovendien in op persoonlijke begeleiding van freelancers en opdrachtgevers.

De freelance markt in volle beweging

In augustus 2018 waren er 157 697 freelancers actief in Vlaanderen en Brussel. Dat is 6,6% meer dan in augustus 2017. Voor Vlaanderen gaat het om een stijging van 22,7% op drie jaar tijd: van 103 767 freelancers in 2015 naar 127 277 in 2018. Trendwatchers en experten zien deze trend naar flexibel talent enkel stijgen in de toekomst. GIGHOUSE matcht in eerste instantie deze freelancers aan opdrachten in HR, sales, marketing en digitale beroepen. Bedrijven als Attentia, Authority, Callant, en Licom tekenden al in. Het matchingplatform van GIGHOUSE is vandaag beschikbaar via hun website en is gratis voor freelancers.

De arbeidsmarkt is oververhit. Waar de VDAB vier jaar geleden nog zo’n 150.000 vacatures in Vlaanderen telde, is dat cijfer vandaag opgelopen tot maar liefst 270.000. Onderzoek in België toonde aan dat 13% van de bedrijven nieuwe bronnen van talent aanboren met innovatieve vormen van rekrutering. Meer concreet geven de werkgevers aan dat ze bij voorkeur een beroep doen op flexibele oplossingen zoals het inschakelen van freelancers. “Wereldwijd is de trend naar het inschakelen freelancers voor ondersteunende diensten, zoals marketing en HR te zien. Een bedrijf zoals Google heeft sinds 2018 al meer freelance medewerkers in dienst dan vast personeel”, voegt Melanie Leblanc nog toe.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.