NL | FR | LU
Peoplesphere

Eddy Casteels besprak met ons de positieve stress in de sportwereld.

De Belgian Lions behaalden een magnifieke zege op het EK tegen Litouwen. U vraagt zich nu af, wat heeft dit nu met Peoplesphere en People Management te maken? Alles natuurlijk! Ploegsport op het hoogste niveau heeft veel met techniek en tactiek te maken, maar tegelijk mogen we het aspect people management niet vergeten. Wie professioneel met sport bezig is, krijgt onvermijdelijk met stress te maken. “Stress heeft veel te maken met zelfkennis”, zegt Eddy Casteels, die we interviewden in het kader van ons dossier over positieve stress.

“De term stress heeft een negatieve bijklank, maar in het kader van een wedstrijd of een kampioenschap gaat het om iets positiefs. Het is gezonde stress die de ploeg vooruit stuwt om een goede prestatie te leveren,” zei bondscoach Eddy Casteels. “Als je niet van die positieve stress geniet, ben je als speler wellicht niet uit het juiste hout gesneden.”

Het volledige interview kunt u lezen in uw Peoplesphere nr° 97! Nog niet geabonneerd? Ga dan snel naar: http://www.peoplesphere.be/nl/abo/

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.