NL | FR | LU
Peoplesphere

Een nieuwe ecologische hoofdzetel voor Personal & Private Bank Nagelmackers.

Op 1 juli 2021 kondigde Nagelmackers, de oudste bank van België, aan dat ze haar huidige hoofdzetel gelegen aan de Sterrenkundelaan in Brussel zal verlaten en haar intrek zal nemen in een nieuw gebouw in het hart van de Europese wijk. De bank sloot een langdurige huurovereenkomst af met Leasinvest Real Estate voor het kantoorgebouw Monteco dat momenteel in aanbouw is op de hoek van de Montoyerstraat en de Nijverheidsstraat.

De keuze voor Monteco, een samentrekking van Montoyer en ecologisch, was niet toevallig. We praten erover met Christine Orban, directeur Human Resources en Bart Beeusaert, directeur Marketing & Communicatie bij Nagelmackers.

Waarom verlaten jullie het hoofdkwartier aan de Sterrenkundelaan? Omdat onze huidige hoofdzetel recent van eigenaar veranderde. Die wil een andere bestemming geven aan de locatie en daarom moesten we op zoek naar een ander pand. Maar eigenlijk was dat slechts een katalysator van het proces. Hoewel het vele jaren fijn werken was in de Sterrenkundelaan, zocht de bank al een tijdje naar een nieuw hoofdkwartier. Het gebouw is immers te groot geworden omdat we bijvoorbeeld onze serverzaal hebben geëxternaliseerd en we doorheen de jaren een aantal zaken hebben geoutsourcet”, licht Bart Beeusaert toe.

“We hebben de laatste jaren ook proefprojecten rond thuiswerken gehad die succesvol waren. We willen thuiswerk in de toekomst dan ook meer structureel invoeren waardoor we minder werkplekken nodig hebben”, voegt Christine Orban er aan toe.

Monteco is een bijzonder gebouw, wat maakt het zo speciaal?  “Het is zeker een uniek gebouw”, zegt Christine Orban. “Het gebouw is 100% energieneutraal en zal het eerste kantoorgebouw zijn in Brussel met een volledige houten structuur afkomstig uit duurzame bosbouw met FSC-label.”

Bart Beeusaert voegt enthousiast toe: “Eigenlijk is elk detail van het gebouw zo ontworpen om klimaatpositief te zijn, zoals een groen dak op de 7de verdieping, een systeem voor de terugwinning van regenwater en fotovoltaïsche panelen. In het gebouw zal er met ledverlichting gewerkt worden en een geavanceerde luchtcirculatie zorgt voor een voortdurende toevoer van frisse lucht.”

Waarom de keuze voor een ‘groen’ gebouw? “Nagelmackers wil een partner zijn voor families voor de opbouw, het beheer en de bescherming van hun volledige vermogen. We streven ernaar alle generaties van die families te ondersteunen. Dat doen we niet alleen door professionele beleggingsadviezen te geven en de nodige kennis over te dragen aan de volgende generaties opdat ze goede financiële beslissingen kunnen nemen. We doen dat ook door actief bij te dragen aan een betere en gezondere wereld. De keuze voor een ecologische hoofdzetel bewijst zo duidelijk ons engagement” duidt de directeur Marketing & Communicatie van de bank.

“Absoluut!”, onderstreept Christine Orban. “We hebben ook een zeer actieve CSR-groep binnen de bank. Vele personeelsleden zetten zich vrijwillig in om initiatieven ter ondersteuning van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te ondersteunen. Ook voor het management zijn die SDG’s een belangrijke leidraad voor de bedrijfsvoering. De keuze voor een milieuvriendelijke hoofdzetel toont ons engagement en is niet alleen een manier om onze maatschappelijke rol op te nemen, maar ook om het welzijn van onze medewerkers te verzekeren en hun comfort te verbeteren.

Naast het ecologische aspect, speelde ook de locatie een doorslaggevende rol in jullie keuze, niet? “Absoluut, een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer was een van onze prioriteiten. Onze medewerkers komen immers uit alle hoeken van het land”, zegt Bart Beeusaert.

Christine Orban: “Ja, dat was zeker belangrijk en we wensen als werkgever ook het gebruik van alternatieven voor de auto te stimuleren. Onze medewerkers kiezen uiteraard zelf hoe ze naar het werk komen, maar we zullen in nauw overleg met onze sociale partners een nieuw mobiliteitsplan uitwerken dat ons moet helpen onze CO2-voetafdruk te verkleinen.”

2022 wordt een bijzonder jaar voor jullie, maar niet enkel omdat jullie je intrek nemen in een nieuw gebouw, toch? “2022 wordt voor Nagelmackers echt een feestjaar. Uiteraard zullen we onze nieuwe hoofdzetel feestelijk openen, maar we zullen ook samen met onze collega’s en cliënten onze 275ste verjaardag vieren met heel wat leuke evenementen. Mijn eventteam zal de handenvol hebben”, aldus Bart Beeusaert.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.