NL | FR | LU
Peoplesphere

Virtual Job Days: een Waals interactief rekruteringsplatform in vijf toekomstgerichte competentiedomeinen.

Deze donderdag en vrijdag organiseert Technofutur TIC, met begeleiding van minister Willy Borsus en ondersteuning van Agoria en het Forem, een onuitgegeven online ontmoetings- en wervingsevent waar nieuw gekwalificeerde werkzoekenden in contact komen met rekruteerders op zoek naar high-techtalent.

Technofutur TIC is een competentiecentrum in Franstalig België dat in 2019 meer dan 13.400 mensen opleidde in nieuwe technologieën, waarvan er ruim 2.000 een opleiding met beroepskwalificatie of professionele vorming genoten. Het centrum lanceert nu een zeer veelbelovend proefproject: een interactief rekruteringsplatform in vijf toekomstgerichte competentiedomeinen.

“Hoewel het Federaal Planbureau onlangs aankondigde dat meer dan 64.000 Belgen hun baan dreigen te verliezen als gevolg van de coronacrisis, stellen we vast dat sommige bedrijven blijk geven van veerkracht en blijven aanwerven,” zegt Yvan Huque, directeur van Technofutur TIC. “Gemiddeld 75% van de werkzoekenden vindt na zijn opleiding bij Technofutur TIC een baan, maar, in deze moeilijke tijden moeten we het lot een duwtje in de rug geven en de belangrijkste spelers op de arbeidsmarkt op een andere manier samenbrengen.”

Webagentschappen die de historische e-commerceboom ondersteunen, MedTechbedrijven die zorgprofessionals bijstaan, adviesbureaus die de digitalisering en het geautomatiseerd beheer van hun klanten faciliteren, openbare instanties die in tal van e-governmentdiensten voor burgers investeren, industrieën die gedwongen worden sneller te schakelen in hun automatisering richting 4.0… Zelden was er in Wallonië zo’n grote behoefte aan goed opgeleide werkkrachten, terwijl de omstandigheden voorhet in vraag stellen van het individu en de keuze voor professionele heroriëntatie nooit gunstiger waren.

“De vraag naar IT-profielen in Wallonië stijgt inderdaad sterk, en we schatten dat het aantal vacatures in de sector tegen 2030 zal toenemen tot 30.000,” bevestigt Laura Beltrame, Voorzitster van de Raad van Bestuur van Technofutur TIC en Expert Human Capital bij Agoria. “Een centrum als Technofutur TIC is dus onontbeerlijk in het Waalse opleidingsecosysteem, om de uitdagingen aan te gaan die de digitalisering van competenties met zich meebrengt.”

“Een crisis is altijd bron van risico’s en dreigingen, maar ook van nieuwe kansen,” zegt Pierre Lelong, Hoofd Opleiding en Ontwikkeling bij Technofutur TIC. “Het is onze natuurlijke taak om het voorbeeld te geven, en bij aanvang van de lockdown heeft het ons amper drie dagen gekost om al onze opleidingen die normaal fysiek plaatsvinden, online te laten doorgaan. In dezelfde logica zijn onze teams in enkele weken tijd ook de uitdaging van deze Virtual Job Days aangegaan, waardoor nu meer dan twintig high-potential recruiters en een zestigtal door ons opgeleide personen elkaar kunnen ontmoeten.”

Tal van uiteenlopende expertprofielen zullen voorgesteld worden: IT Project Manager, Data Scientist, geavanceerde .NET-developer, .NET Sharepoint-developer, Java angular-developer, Big Data consultant… Termen die bijna buitenaards leken voor zij die amper enkele weken geleden de kans grepen om bij Technofutur TIC deze waardevolle IT-skills te ontwikkelen en zo hun leven een compleet nieuwe wending te geven.

“Ik kan het voluntarisme van Technofutur TIC, Forem en Agoria, die zichzelf op deze manier de middelen geven voor de ambities van ons Gewest, alleen maar toejuichen”, besluit Willy Borsus, Waals vice-President en Minister van Economie, Onderzoek en Innovatie, Digitalisering, het IFAPME en de competentiecentra. “Dit veelbelovende pilootproject ligt in het verlengde van het programma ‘Coup de poing pénuries’ van de Waalse regering, en biedt hoop en interessante perspectieven in deze netelige tijden.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.