NL | FR | LU
Peoplesphere

Volvo Car Gent zet ook maand- en vaste contracten in bij zoektocht naar 500 nieuwe medewerkers.

Volvo Car Gent speelt een pioniersrol in de elektrificatiestrategie van Volvo Cars. De Zweedse autobouwer stelde vorige week zijn nieuwe model C40 voor dat in Gent wordt gebouwd. Om aan de capaciteitsuitbreiding te voldoen en de elektrificatieplannen van Volvo verder te kunnen uitrollen, werft Volvo Car Gent tegen eind dit jaar ruim 500 nieuwe medewerkers aan. Voor de rekrutering van nieuwe medewerkers doet Volvo Car Gent een beroep op HR-dienstverlener Randstad.

Volvo Car Gent gaat zijn capaciteit om volledig elektrische wagens te produceren verdrievoudigen tot 135.000 wagens per jaar in 2022. De ambitie is dat meer dan de helft van de productie in Gent volledig elektrische modellen zullen zijn. Met de bouw van het allereerste volledige elektrische model Volvo XC40 Recharge speelt de fabriek in Gent al langer een pioniersrol in de elektrificatiestrategie van Volvo Cars. Nu komt daar het nieuwe model C40 bij, dat donderdag 7 oktober officieel werd voorgesteld in het bijzijn van premier Alexander De Croo, provinciegouverneur Carina Van Cauter en de Gentse burgemeester Mathias De Clercq. Het creëert ruim 500 bijkomende jobs in de Gentse fabriek.

“Als Gentse fabriek hebben we een voortrekkersrol in de elektrificatieplannen van Volvo Cars. Niet alleen de toewijzing van de twee nieuwste Volvo-modellen, maar ook de geplande capaciteitsuitbreiding verankeren ons nog steviger als sterkhouder binnen de Gentse, Vlaamse en Belgische economie. Volvo Car Gent heeft alle troeven in handen om als aantrekkelijke werkgever honderden nieuwe mensen aan te trekken”, zegt David Muylaert, HR Director bij Volvo Car Gent.

Maandcontracten en sneller vast contract in strijd om talent.

De arbeidsmarkt is stevig hersteld van de coronapandemie. Uit cijfers van de VDAB bleek eerder al dat het aantal vacatures in Oost-Vlaanderen zich opnieuw boven het niveau van 2019 bevindt. Volvo Car Gent trekt alvast alle registers open om nieuw talent aan te trekken. Naast een bijzonder competitief loon- en voordelenpakket biedt Volvo Car Gent onder meer een aantrekkelijke verlofregeling, een pakket collectieve verzekeringen en het voordelig leasen van vervoermiddelen (Ecar, Ebike,…) aan. Om nieuwe medewerkers aan te trekken, werden ook de verschillende arbeidscontractvormen herbekeken.

“Nieuwe uitzendkrachten zullen onmiddellijk starten met een maandcontract. Dit is echt uniek. Daarnaast zullen ze, mits een positieve evaluatie, sneller een vast contract bij Volvo Car Gent kunnen ondertekenen. Tot slot zullen kandidaten met de juiste mindset en een stabiel werkverleden zelfs onmiddellijk een vast contract kunnen onderteken. Zo wordt werken bij Volvo Car Gent nog aantrekkelijker”, klinkt het bij Veerle Van Avermaet, Senior Business Manager bij Randstad.

Ook Bram Van Braeckevelt, Schepen van Werk en Sociale Economie bij Stad Gent beaamt dat: “In de zoektocht naar talent zullen werkgevers uit hun kot moeten komen. Volvo Car Gent heeft dat goed begrepen. Door sneller met vaste contracten te werken, geeft het kansen op duurzaam werk en opleiding. Ook uitzendkrachten krijgen wat meer zekerheid, met maand- in plaats van weekcontracten. Dat is een stap vooruit, en is goed voor het personeel én de werkgever. Ik hoop dat ze hier andere bedrijven mee inspireren.”

In augustus kregen zo’n 170 medewerkers een vast contract en ook dit najaar zullen nog ongeveer 400 uitzendkrachten hun voorbeeld volgen.

Jobdagen met spelelement.

Momenteel wordt de eerste fase van deze grootschalige rekruteringscampagne opgestart en gaat Volvo Car Gent op zoek naar oa. operatoren, hef- en reachtruckchauffeurs, storingstechniekers en supervisors. Zowel starters als mensen met ervaring zijn welkom. Er wordt vooral gezocht naar kandidaten die enigszins technisch onderlegd zijn en tegelijk beschikken over de juiste motivatie en ingesteldheid om mee te bouwen aan de Volvo XC40, V60 en C40.

Om de openstaande vacatures in te vullen, organiseert Volvo samen met Randstad jobdagen op 30 oktober en 27 november waarop kandidaten kennis kunnen maken met de Gentse fabriek. De kandidaten worden meteen geïnterviewd en er is ook een spelelement waarbij de kandidaten hun technische vaardigheden kunnen tonen. De weerhouden sollicitanten leggen nadien nog enkele bijkomende tests af.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.