NL | FR | LU
Peoplesphere

Zoekopdrachten naar werk op afstand sinds begin maart met 103% gestegen.

Als gevolg van de COVID-19 crisis zijn een pak meer werkzoekenden op zoek naar werk op afstand. De jobzoektermen zoals ‘thuiswerk’, ‘werken van thuis’ en aanverwante termen kennen sinds begin maart een stijging van 103%. Het grootste deel van deze toename is gebeurd sinds 12 maart, de dag waarop de Belgische regering een eerste reeks maatregelen nam om het aantal besmettingen te beperken (o.a. de sluiting van horeca, het onderbreken van de lessen in scholen en adviseren om zoveel mogelijk thuis te werken).

Een tweede piek vond plaats na de persconferentie van dinsdag 17 maart, waarop nog strengere maatregelen werden aangekondigd.

Ook in verschillende andere Europese landen zien we sinds begin maart de belangstelling voor thuiswerk fors toenemen. Spanje staat op één (+194%), vervolgens Frankrijk (+177%), Ierland (+155%) en ten slotte Polen (+134%) en Oostenrijk (+109%) met grote toenames. België komt op een zevende plaats, waar het zoeken naar werk op afstand nu 103% hoger ligt dan vóór de crisis. Als we vanaf begin februari kijken, zien we zelf een stijging van 204%. Deze trends lijken niet te worden gedreven door seizoensgebonden variaties, omdat het zoeken naar werk op afstand in dezelfde periode van vorig jaar vlak was.

Bron: Indeed

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.