NL | FR | LU
Peoplesphere

Duurzame groei van het aantal vacatures in ons land maar België blijft bij traagste groeiers in Europa.

Het aantal vacatures op de Belgische arbeidsmarkt blijft langzaam maar zeker toenemen. Afgelopen maand noteerde Indeed, wereldwijd en in België de grootste vacaturesite, een groei van 16,6% ten opzichte van februari 2020, net voor de corona-pandemie. Maar ondanks deze positieve trend blijft ons land achterop hinken op andere Europese landen.

De Belgische arbeidsmarkt herstelt zich moeizaam na de coronacrisis. We blijven een geleidelijke groei van jobaanbiedingen zien maar toch verloopt het herstel in ons land heel wat trager dan in andere Europese landen. België bungelt met een groei van 16,6% onderaan de rangschikking, na Zwitserland dat met 9,6% zelfs een forse daling noteert ten opzichte van de vorige maanden.

Koplopers binnen Europa zijn Ierland (+60,3%) en Duitsland (+53%) Onze noorderburen noteren met 44,1% ook een zeer mooie toename van de aanbiedingen op hun arbeidsmarkt.

Wereldwijd zien we in sommige landen zelfs een explosieve groei in het aantal vacatures. Brazilië is met een groei van 132,4% absolute koploper gevolgd door Australië (+112,2%) en Singapore (100,6%).

“Belgische bedrijven zijn economisch zwaar getroffen door de aanhoudende strenge coronamaatregelen van de afgelopen twee jaar”, zegt Arjan Vissers, Senior Manager Employer Insights bij Indeed, verantwoordelijk voor data-inzichten om werkgevers en werkzoekenden te helpen. “Daardoor zien we dat werkgevers soms nog twijfelen om nieuwe mensen in dienst te nemen en het aantal jobaanbiedingen in België maar geleidelijk aan toeneemt.”

De vraag naar medische beroepen is enorm toegenomen in heel België. We zien een grote stijging aan vacatures in oa. medische administratie, therapie en verpleegkunde. De jobaanbiedingen voor tandheelkunde zijn vooral in Vlaanderen explosief gestegen en in Wallonië zijn ze naarstig op zoek naar artsen en chirurgen. De zoektocht naar meer technische profielen in oa civiele techniek, mechanische – en installatietechniek blijft in de drie regio’s laag.

 

Bron: Indeed

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.