NL | FR | LU
Peoplesphere

‘Thuiswerk’ steeds vaker uitdrukkelijk in vacatures en zoekopdrachten.

Nu de lockdown in België is verlengd tot 1 maart, blijft thuiswerk nog zeker 1,5 maand de regel. Indeed bekeek hoe werkgevers en werknemers of werkzoekenden uitpakten met, dan wel op zoek gingen naar vacatures waarin thuiswerken uitdrukkelijk benoemd werd.

Aan de kant van de werkgevers is de impact duidelijk. Het aandeel van vacatures op Indeed die thuiswerk concreet benoemen ten opzichte van alle vacatures is 2,5 keer zo groot als midden maart 2020, en zelfs 3 keer groter dan op 1 januari 2019. Opvallend: de aangroei van dit soort vacatures was het grootst tussen midden maart en 1 augustus 2020, toen er een quasi verdubbeling opgetekend werd.

Bij de mensen die op Indeed naar een (nieuwe) job zoeken, is die trend veel minder sterk maar nog wel zichtbaar. Het aandeel van de zoekopdrachten naar jobs met termen die aan thuiswerken gerelateerd zijn, is met bijna 50% gestegen van midden maart 2020 tot januari 2021. Er was wel een piek in de periode half oktober – half november toen dat aandeel in de zoekopdrachten kortstondig verdubbelde. Maar na half november zakten de cijfers weer naar het niveau van begin oktober.

“Werkgevers lijken te begrijpen dat de thuiswerk-trend niet meer terug te draaien valt en maken dat in hun vacatures ook meteen duidelijk. Aan de kant van de werknemers is het aandeel van de zoekopdrachten naar ‘thuiswerk’ minder sterk gegroeid. Deze vaststelling bevestigt wat eerder al bleek uit ons onderzoek. Slechts 12% van de werknemers zien ‘thuiswerk’ als een vereiste wanneer hij van job zou veranderen. En mensen zonder job gaven thuiswerken helemaal niet als belangrijk criterium op”, zegt Arjan Vissers, verantwoordelijk voor strategie bij Indeed Benelux.

Iedere maand komen er zo’n 65.000 nieuwe jobs bij op Indeed. En de Indeed-website wordt iedere maand door 2,7 miljoen mensen bezocht.

Bron : Indeed

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.