NL | FR | LU
Peoplesphere

Toenemende vraag naar finance professionals drijft de lonen omhoog.

Dit jaar stond er bijna één derde meer finance vacatures open dan een jaar geleden. Deze krapte vertaalt zich naar een salarisstijging voor de meest gegeerde finance professionals. Dat blijkt uit de nieuwe Salary Survey van internationaal rekruteringskantoor Robert Walters. Nu bedrijven definitief uit de pauzestand zijn gekomen, loopt de vraag naar financiële professionals enorm op. November 2021 kende een absoluut hoogtepunt: toen lag het aantal vacatures binnen finance en insurance op 7,746: een stijging van maar liefst 64 procent ten opzichte van een jaar eerder.

“De vraag naar finance specialisten bleef eerder tijdens de pandemie al op peil omdat de reguliere financiële taken doorgingen”, vertelt Els Van Der Veken, director bij Robert Walters. “Maar nu de economische situatie positief evolueert, er nieuwe projecten worden opgestart en er opnieuw nieuwe investeringen worden gedaan, trekken organisaties opnieuw meer financiële professionals aan dan een jaar geleden. Ook het rekruteren en onboarden van nieuwe medewerkers op afstand verloopt alsmaar vlotter.”

Salarissen in de lift

Het tekort aan finance professionals vertaalt zich ook naar de salarissen. “De meest gegeerde profielen zijn ervaren specialisten binnen boekhouding, controlling, reporting en consolidatie. Ook voor management functies verwachten we flink wat beweging op de arbeidsmarkt, met ook daar loonsverhogingen als gevolg”, zegt Els Van Der Veken.

Volgens Robert Walters is het in de strijd om schaars talent momenteel een must voor bedrijven om het sollicitatieproces strak te organiseren. Ook vinden heel wat finance professionals het belangrijk dat ze zich in een nieuwe functie verder kunnen ontwikkelen; bijvoorbeeld via opleiding, maar ook door het leiden van speciale projecten of het opstarten van nieuwe initiatieven. “Wij adviseren werkgevers dan ook om werk te maken van een duidelijk carrièreplan voor hun medewerkers; dit kan zowel een promotietraject betekenen als een meer horizontale groei in hun takenpakket. Ook bij het aantrekken van junior professionals is het aangewezen om een duidelijk groeitraject uit te stippelen én dit ook te bespreken tijdens het sollicitatiegesprek.”

 

Bron : Gegevens van jobfeed.be – De Robert Walters Salary Survey 2022 geeft een overzicht van arbeidsmarkttrends en salarisontwikkelingen binnen onder meer accounting & finance, banking & financial services en interim management en kan gratis aangevraagd worden.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.