NL | FR | LU
Peoplesphere

Twee op de drie Europese werknemers verwachten dat werkgevers maatschappelijke problemen helpen oplossen.

Steeds meer werknemers verwachten van hun werkgever een positieve bijdrage aan maatschappelijke problemen, zo blijkt uit een nieuw rapport dat Ricoh Europe vandaag heeft gepubliceerd. Het door Arup geresearchte en opgestelde Future of Work-rapport onderzoekt hoe technologie, in combinatie met samenwerking en duurzaamheid, bepalend zal zijn voor onze jobs. Europese werknemers verwachten dat werkgevers de toenemende winstgevendheid door automatisering herinvesteert in de medewerkers en de samenleving.

Werknemers vinden het de taak van werkgevers om de kracht van technologie te gebruiken voor positieve veranderingen op het werk en daarbuiten. Volgens een ondersteunend onderzoek bij 3000 Europese werknemers vindt drie kwart (74%) dat werkgevers een beter evenwicht tussen werk en privé moeten bieden naarmate de technologie verbetert en taken automatiseert. Bovendien verwacht twee derde (63%) dat werkgevers de toenemende winstgevendheid door automatisering herinvesteren in de medewerkers en de samenleving.

Twee op de drie (65%) Europese werknemers willen dat hun werkgever meewerkt aan oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals klimaatverandering en ongelijkheid. Van de deelnemers is 28% bereid om 10% loon in te leveren indien de werkgever zich engageert om maatschappelijke problemen op te lossen.

De meeste werknemers staan echter sceptisch tegenover de intenties van hun werkgever. Twee derde (65%) denkt dat hun werkgever automatiseringstechnologie zal gebruiken om de winst te vergroten en het aantal banen te verminderen.

Het Future of Work-rapport analyseert meer dan 100 bronnen, voor de beste inzichten en voorbeelden van hoe technologie de arbeidsmarkt zal vormgeven. Hieruit blijkt dat technologie nieuwe vormen van samenwerking zal mogelijk maken tussen mensen onderling, tussen mens en machine en tussen machines onderling (automatisering).

Het rapport besluit dat automatisering en technologie de zakelijke agenda bepalen, maar ook dat de rol van de mens vitaal blijft in duurzaam opererende ondernemingen. Technologie zal de werknemer uiteindelijk verlossen van afmattende taken, zodat ze kunnen focussen op werk dat waardevoller is en meer voldoening schenkt. Op die manier kunnen ondernemingen hun middelen aanwenden om voor positieve verandering te zorgen in de samenleving.

Download hier het volledige Future of Work-rapport en ontdek waarom het belangrijk is om mensen en duurzaamheid voorop te plaatsen.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.